Святкову паску заграє новими фарбами з додаванням мигдалю. Інгредієнт додасть випічці особливий приємний аромат, а цукати послужать чудовою начинкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 80 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Мигдаль – 100 гр.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування паски з родзинками, цукатами мигдалем. Дріжджі заливаємо молоком кімнатної температури. Перемішуємо.
Просіваємо половину борошна. Замішуємо тісто, яке накриваємо щільно кришкою і залишаємо на деякий час.
Родзинки заздалегідь замочуємо у воді, потім висушуємо.
Мигдаль очищаємо від шкірки і перемелюємо в блендері.
Відокремлюємо білки від жовтків. Останні збиваємо з цукром до утворення піни.
Білки збиваємо до піків.
У тісто додаємо збиті жовтки і білки, а також вершкове масло. Перемішуємо.
Просіваємо борошно. Гарненько замішуємо тісто.
Відправляємо його підходити в тепле місце. Як тільки це відбудеться, можна продовжувати підготовку.
Тепер вмішуємо в тісто родзинки, цукати і мигдаль. Розподіляємо за формами і випікаємо в духовці близько 40 хвилин. Температура при цьому повинна бути 180 градусів.
Для крему збиваємо два яєчних білка з цукровою пудрою до густого стану.
Обмазуємо верхівки випічки білковим кремом, прикрашаємо і відправляємо застигати в холодильник. Після цього страву готове. Можна подавати до столу!
Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Здобні великодні паски паска з родзинками класичний паски з цукатами паску класичний Смачні великодні паски