Апетитне печеня з гуся і картоплі стане відособистим блюдо для сімейного обіду. Ніжне, соковите м’ясо і м’яка ароматна картопля точно сподобається всім. А ще це дуже корисно і поживно! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гусак – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Картопля – 1 кг
- Базилік свіжий – за смаком
- Бульйон – 1 л
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати печеню з гусака з картоплею в духовці легко! Гусака чистимо від зайвого жиру і ріжемо порціями, досить великими шматочками. Змащуємо їх сіллю і сумішшю перців.
Тепер обсмажуємо їх на рослинному маслі приблизно 15 хв
Моркву чистимо і промиваємо. Нарізаємо її гуртками.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.
Картоплю чистимо та миємо. Поріжемо її шматочками середнього розміру.
Тепер викладаємо все в рукав для запікання, додаємо лавровий лист, перець чорний горошком, базилік і частину бульйону. Бульйон будемо підливати під час готування, як тільки він стане википати. Ставимо в духовку на 1,5 години. За 15 хв. відкриваємо рукав і даємо м’яса зарум’янитися.
Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік