Апетитне печеня з гуся і картоплі стане відособистим блюдо для сімейного обіду. Ніжне, соковите м’ясо і м’яка ароматна картопля точно сподобається всім. А ще це дуже корисно і поживно! Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 1 кг
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Бульйон – 1 л
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати печеню з гусака з картоплею в духовці легко! Гусака чистимо від зайвого жиру і ріжемо порціями, досить великими шматочками. Змащуємо їх сіллю і сумішшю перців.

Тепер обсмажуємо їх на рослинному маслі приблизно 15 хв

Моркву чистимо і промиваємо. Нарізаємо її гуртками.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.

Картоплю чистимо та миємо. Поріжемо її шматочками середнього розміру.

Тепер викладаємо все в рукав для запікання, додаємо лавровий лист, перець чорний горошком, базилік і частину бульйону. Бульйон будемо підливати під час готування, як тільки він стане википати. Ставимо в духовку на 1,5 години. За 15 хв. відкриваємо рукав і даємо м’яса зарум’янитися.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в духовці шматочками Гусак з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік