В цьому рецепті вам пропонується дієтичний і корисний варіант плову – плов з індички в казані. У багатьох сім’ях частим страву на обідньому столі буває це страва, адже він готується нескладно, вимагає небагато інгредієнтів і майже завжди виходить вдалим. Щоб плов не набридав, що малоймовірно, можна його готувати з різним м’ясом. Готуємо плов в звичайному казані, але краще в казані-вок як універсальному кухонному помічнику господині.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Індичка – 500 гр.
- Рис білий – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Часник – 1 головка
- Зіра – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування плову з індички в казані. М’ясо індички промити і обсушити серветками. Почистіть і промийте овочі.
Очищений цибулю наріжте на тонкі півкільця.
М’ясо індички (філе або м’якоть стегна) наріжте поперек волокон на середні шматочки.
Моркву нашаткуйте на тонку соломку, адже подрібнена на тертці моркву робить плов солодкуватим і схожим на рисову кашу.
Казан помістіть на великий вогонь і в ньому накалите рослинне масло до появи сизого диму.
Потім мало перекладіть нашатковану цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
Потім до смаженій луку перекладіть шматочки індички і обсмажте до рум’яної скоринки з усіх сторін і повного випаровування рідини. Обсмажуйте м’ясо на максимальному вогні, і якщо воно почне підгоряти, то долийте ще трохи олії.
Потім поверх м’яса рівним шаром викладіть морквяну соломку.
В чайнику закип’ятіть чисту воду. Морква, змішавши її з м’ясом і цибулею, посмажте протягом 5 хвилин.
Потім в казан налийте окріп на 1 см вище шару інгредієнтів, насипте за своїм смаком сіль і приправу для плову, додайте головку часнику і стручок гострого перцю.
Готуйте зірвак до повного випаровування всієї рідини. Це у вас буде основою плову.
Коли рідина з казана випарується, викладіть поверх зірвака добре промитий рис і ложкою рівномірно розподіліть його по поверхні.
Потім акуратно і тонким струменем по стінці налийте в казан окріп на 1,5–2 см вище зірвака. При цьому всі масло повинне піднятися вгору і рис з зирваком не повинен перемішатися.
Готуйте плов під закритою кришкою і на великому вогні протягом 15-20 хвилин. Якщо за цей час рис залишиться твердоватым, то додайте ще трохи води і продовжуйте готувати також під закритою кришкою. Коли вода з плову повністю википить, потримайте плов вже на мінімальному вогні 5 хвилин і потім вимкніть вогонь.
Приготований в казані плов з індички акуратно перемішайте, спробуйте на смак і можете подавати до столу.
Приємного апетиту і вдалих страв!
Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані на плиті Плов з індичкою Узбецький плов в казані