Для цього рецепта, необхідно вибирати ягоди середнього розміру, не переспілі, для збереження первісної структури. Варення виходить дуже ароматним і зберігає корисні властивості полуниці, так як сама ягідка не проходить термічну обробку.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 0.5 ст.
Процес приготування:
Полуницю ретельно промиваємо під струменем води, відчищаємо від зелених чашолистків і відкидаємо на друшляк, дозволяючи всієї рідини стекти.
В емальованому посуді приготуємо сироп: змішуємо воду з цукром і доводимо до кипіння на маленькому вогні, активно помішування, не даючи пригоріти. Варіння продовжуємо 5-7 хвилин, до загусання.
Готовий сироп знімаємо з плити і заливаємо ягоди. Полуниця дасть свій сік, за рахунок чого, цукровий сироп придбає рідку консистенцію.
Коли сироп стане рідким, зливаємо його назад в каструлю і ставимо на максимальний вогонь. Доводимо до кипіння і відразу ж робимо мінімальне полум’я, проварюємо протягом 6 хвилин. Заливаємо гарячим сиропом ягоди вдруге, остуджуємо і повторюємо процедуру ще двічі.
Після цього, знову заливаємо полуницю сиропом і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Банки перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою.
Після придбання банками кімнатної температури, ставимо в темне місце. Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Заготовки з полуниці зиму Полуниця без варіння на зиму Полуниця на зиму