Цей спосіб заготівлі полуниць на зиму загальновизнано є самим простим і зручним, так як ягода довго зберігає смак і аромат свіжої полуниці, але тільки потрібен великий холодильник. Перетирають полуницю або картопляної товкачиком, або блендером, але в цьому випадку вона буде рідкою. Полуниця з цукром без варіння добре зберігається в холодильнику до 6 місяців.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати полуницю з цукром без варіння в холодильнику на зиму просто! Полуницю добре промийте під проточною водою і видалити чашолистки. Потім ягоди обсушіть паперовим рушником і перекладіть їх в глибокий посуд. Насипте до ягід розраховане кількість цукру. Співвідношення полуниці і цукру для цього способу заготівлі повинно бути 1:1, інакше ваше варення забродить.
Полуницю з цукром подрібніть будь-яким способом, як вам зручніше. Потім посуд прикрийте серветкою і залиште на 3 години. Це час потрібно для повного розчинення цукру. Полуницю кілька разів за цей проміжок часу перемішайте дерев’яною ложкою.
Будь-яким способом, бажано сухим, стерилізуйте баночки. Зберігати таке варення можна під звичайними пластиковими кришками, тому їх обшпарте окропом. Через 3 години полуничне варення розлийте в підготовлені банки.
Поверх варення в кожну баночку насипте по ложці цукру.
Потім баночки щільно закупорьте кришками і варення відразу помістіть на зберігання в холодильник.
Смачних і вдалих заготовок!