Я дуже люблю готувати домашню випічку з різними начинками. Сьогодні хочу поділитися своїм коханим і простим рецептом грушевого повидла, яке я найчастіше використовую для приготування домашніх пирогів.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Готувати повидло з груш в домашніх умовах простий рецепт просто! Відберіть необхідну кількість м’яких стиглих груш. Ретельно вимийте їх в прохолодною проточною водою з допомогою щітки для миття фруктів і овочів.
Підготовлені груші обсушити кухонним рушником, потім очистіть їх від шкірки овочечисткою, і вийміть насіння і серцевину, після чого наріжте Викладіть їх у металевий посуд з товстим дном.
Додайте необхідну кількість питної води, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть фрукти 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Фруктову масу трохи остудіть, а потім скористайтеся заглибним блендером і подрібніть до однорідної консистенції. Подрібнену масу протріть через дрібне сито і пробийте ще раз блендером.
Додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте.
Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть повидло 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло.
Підготуйте банки. Добре промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності. Я стерилізувала на водяній бані.
Гаряче грушеве повидло акуратно, щоб не обпалити руки, розкладіть по стерильним банкам.
Гарячі банки з повидлом закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутайте махровим рушником або чим-небудь теплим. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Повністю остиглі банки з грушевим повидлом перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму