Якщо свіжі груші дички не дуже смачні – вони кислі і терпкі, то у вигляді варення вони помітно виграють за смаком у своїх сортових побратимів. Пропонуємо приготувати з них повидло – солодке, густе, з тонкою ноткою лимона.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 900 гр.
- Вода – 200 мл
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з груші дички на зиму. Груші ретельно вимиваємо від забруднень. Плоди з дефектами викидаємо.
Видаляємо плодоніжки, вирізаємо насіннєві коробочки, м’якоть ріжемо на шматочки.
Ошпарюємо нарізані груші окропом. Потім виливаємо холодною водою. Повторюємо двічі, після чого даємо воді стекти.
В об’ємній посуді варимо сироп з вказаної кількості води і цукрового піску. Коли сироп закипить, занурюємо в нього підготовлені груші, перемішуємо і залишаємо на добу для просочування.
Після закінчення зазначеного часу доводимо варення до кипіння і проварюємо п’ять-десять хвилин. Знімаємо з плити і даємо настоятися десять-дванадцять годин.
Після цього знову доводимо до кипіння, варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин. Гарячі груші разом з сиропом пюрируем з допомогою блендера.
Отримане пюре повертаємо в посуд для варіння і доводимо до активного кипіння. Лимон промиваємо, ріжемо на частини і виймаємо кісточки. Пюрируем з допомогою блендера. Кладемо в повидло лимонне пюре, перемішуємо, проварюємо п’ять хвилин. Готове гаряче повидло розкладаємо по стерилізованим сухим банкам і закручуємо сухими стерильними кришками. Після охолодження прибираємо повидло на зберігання в прохолодне місце.
Приємного аппетита!
Варення з груш на зиму Джеми Повидло