Сметанна заливка розбавляє концентрований смак смородини і робить десерт в цілому більш ніжним і вершковим. Також вона набагато краще просочує корж, порівняно з начинкою виключно з ягід, тому в подібних пирогах він набагато менш розсипчастий і ламкий.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для заливки: –
- Сметана – 300 гр.
- Сир – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- чорна Смородина – 250 гр.
- Малина – 150 гр.
Процес приготування:
Перед початком готування пирога з чорною смородиною та сметанною заливкою приберіть вершкове масло в морозильну камеру мінімум на 30 хвилин, а краще на 1-1,5 години. Потім наріжте його невеликими шматками або натріть на крупній тертці. Закиньте в чашу комбайна, туди ж додайте борошно, сіль, цукор і розпушувач. Збийте всі разом до стану розсипчастою дрібної крихти.
До отриманої маси додайте яйце і знову перемішайте. У вас повинен бути однорідний ком тесту. Якщо він ще сухуватий і розвалюється, додайте столову ложку холодної води і знову перемішайте.
Розподіліть тісто по формі для випічки, укладаючи його рівним шаром і формуючи невеликі бортики. Наколіть дно виделкою і приберіть корж в холодильник на 30 хвилин.
Сир для начинки протріть через дрібне сито або збийте в блендері разом з цукром, ванільним цукром і яйцем.
Додайте до отриманої маси сметану і перемішайте до однорідності за допомогою віночка або все того ж блендера.
Ягоди заздалегідь переберіть, промийте і розкладіть на рушник, щоб вони встигли просохнути до моменту приготування пирога. Викладіть їх на дно основи з пісочного тіста і розрівняйте. Якщо використовуєте заморожені ягоди, то розморожувати їх не обов’язково, але бажано злегка присипати крохмалем зверху.
Зверху залийте в пиріг сметанную основу. Випікайте бісквіт в духовці при температурі 170 С протягом 45-50 хвилин.
Готовність пирога визначається за золотистого кольору бортиків і щільності сметанною заливкою. Випечений бісквіт остудіть на решітці до кімнатної температури і подавайте до столу.
Смачного!