З усього розмаїття рецептів пирогів і тортів вишневий пиріг зі сметанною заливкою задовольнить смаки багатьох гурманів. Його відрізняє особливі ніжність, соковитість і смак. Випікають такий пиріг відкритим і найчастіше на пісочному тісті, хоча можна і на бисквитном.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вишня – 300 гр.
- Для заливки: –
- Сметана 20% – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- картопляний Крохмаль – 3 ч. л.
- Ванілін – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з вишнею та сметанною заливкою? У посуд для замішування тіста розбийте два яйця, насипте до них цукор і розітріть їх міксером до стану крему з молочно-вершковим кольором.
Потім, не вимикаючи міксер, додайте до цієї маси м’яке, тільки не розтоплене вершкове масло.
Заздалегідь просіяти пшеничне борошно і перемішайте її з розпушувачем тіста. Потім борошно порціями додайте в олійну основу і замісіть тісто до однорідного стану.
перекладіть Тісто на присипану мукою стільницю і завершіть заміс руками. Замішане тісто має бути гладким зовні і пухким всередині. Потім тісто загорніть в шматочок харчової плівки і на 15 хвилин покладіть в холодильник.
За цей час вишню промийте і будь-яким способом видаліть кісточки. Якщо у вас вишня заморожена, то з неї після розморожування злийте через сито весь сік.
Для заливки в окремий посуд покладіть сметану, розбийте до неї яйця, насипте крохмаль, цукор і ванілін. Потім віночком збийте до однорідного стану.
Увімкніть духовку для розігріву. Охолоджене тісто руками укладіть в змащену вершковим маслом форму для випічки, сформувавши по краю бортики заввишки 3 див.
Поверх тіста рівним шаром розподілите сметанную заливку. На заливку укладіть підготовлені вишневі ягоди. Пиріг випікайте в розігрітій духовці при 80°С протягом 45 хвилин. За цей час сметанна заливка зверху повинна вийти щільною, а всередині м’якою.
Спечений пиріг спочатку остудіть, потім вийміть з форми.
Пиріг з вишнею та сметанною заливкою готовий. Його можна відразу подати до столу, але краще пару годин потримати в холодильнику, щоб заливка добре застигла.
Смачною і вдалою випічки!
Відкритий пиріг з вишнею Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею з пісочного тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з замороженої вишнею Пироги з вишнею Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані