Пропоную скористатися простим і неймовірно смачним рецептом і приготувати дуже ароматне і смачне фруктове пюре з груш і бананів на зиму. Якщо фрукти досить солодкі самі по собі, то можна виключити цукровий пісок і не класти його в ласощі.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 3 шт.
  • Банан – 2 шт.
  • Кориця – за бажанням
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати пюре з груш і бананів на зиму. Відберіть необхідну кількість стиглих соковитих груш. Ретельно вимийте груші в теплій проточній воді з використанням щітки для миття овочів і фруктів. Підготовлені груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, потім очистіть їх від насіння і серцевини і наріжте середніми за розміром кубиками.

Нарізані груші викладіть в металевий посуд з товстим дном, поставте на мінімальний вогонь і доведіть до кипіння, кип’ятіть груші приблизно 5-7 хвилин, накривши кришкою.

Поки тушкуються груші, підготуйте банани, промийте їх у теплій проточній воді з використанням щітки для миття овочів і фруктів. Потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, після чого очистіть банани від шкірки. Очищені банани наріжте кружечками.

Підготовлені банани викладіть в ємність до розм’якшеним грушам.

Потім додайте за бажанням корицю і цукровий пісок. Якщо хочете отримати натуральне фруктове пюре, виключіть всі смакові добавки. Ємність з фруктами знову поставте на мінімальний вогонь і доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть приблизно 5 хвилин.

Проварені фрукти протріть через дрібне сито або скористайтеся заглибним блендером і подрібніть фруктову масу до однорідної гладкої консистенції прямо в ємності, в якій готувалися фрукти.

Подрібнену фруктову масу поставте на мінімальний вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть буквально пару хвилин, після чого зніміть з вогню.

Банки мити в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним способом. Кришки обдайте окропом. Гаряче пюре з груш і бананів розкладіть по чистим банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати рушником. Залиште до повного охолодження, а потім перемістіть банки на зберігання. Готове фруктове пюре подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Варення з груш з корицею Пюре з груш на зиму