Овочеве або фруктове пюре чимось схоже по консистенції з повидлом, але із-за швидкої термічної обробки зберігає більшу кількість корисних вітамінів. Сьогодні хочу поділитися запаморочливим пюре з груш з лимоном на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 2 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Аніс – 1 зірка
- Базилік свіжий – 4 гілки
Процес приготування:
Як почати готувати пюре з груш з лимоном на зиму? Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш. Ретельно вимийте їх в прохолодною проточною водою з допомогою щітки для миття фруктів і овочів.
Підготовлені груші обсушіть чистим кухонним рушником, потім очистіть їх від насіння і серцевини і наріжте Викладіть їх у металевий посуд з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску, гвоздику і аніс.
Апельсини і лимони ретельно промийте в проточній воді з допомогою щітки для миття фруктів і овочів. Обсушіть, а потім наріжте тонкими кружечками і викладіть до решти інгредієнтів.
Базилік ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть зайву вологу, викладіть в ємність до решти інгредієнтів. Накрийте ємність кришкою і залиште приблизно на годину настоюватися.
Потім ємність поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть фрукти 10-12 хвилин. Зніміть з вогню і повністю остудіть. Повторіть процедуру ще 2 рази. Потім вийміть гілочки базиліка, і якщо пощастить, зірочка анісу і бутони гвоздики. Фруктову масу трохи остудіть, а потім скористайтеся заглибним блендером і подрібніть до однорідної консистенції.
Подрібнену масу протріть через дрібне сито і пробийте ще раз блендером.
Протерту масу викладіть назад у ємність з товстим дном, поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Прокип’ятіть грушеве пюре з лимоном приблизно 3-5 хвилин. Банки добре вимити в теплій воді і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте окропом.
Гаряче пюре з груш з лимоном розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть гарячі банки догори дном і закутайте махровим рушником або чим-небудь теплим. Залиште в такому стані до повного охолодження на добу. Повністю остиглі банки з грушевим пюре перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Пюре з груш на зиму