Головним блюдом на різдвяному столі може стати апетитний гусак з яблуками, запечений в духовці. Птах виходить соковитою і ароматною. Здивуйте домашніх і гостей яскравою подачею.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гусак – 1 шт.
- Яблука – 6 шт.
- Чорнослив – за смаком
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Суміш перців – за смаком
- Мед – 3 ст. л.
- Червоне сухе вино – 30 мл
Процес приготування:
Як почати готувати різдвяний гусак з яблуками? Тушку гусака ретельно промиваємо і даємо йому обсохнути.
Далі з’єднуємо сіль з травами і сумішшю перців.
Натираємо гусака сіллю зі спеціями зі всіх сторін.
Промиваємо яблука, готуємо потрібну кількість чорносливу, меду та вина.
Яблука з сухофруктами розміщуємо всередину птиці. Зверху продукт обмазуємо сумішшю меду і вина. Випікаємо страву 2 години при температурі 180 градусів.
Різдвяний гусак готовий. Подавайте його до столу, прикрасивши свіжою зеленню, овочами або фруктами. Приємного апетиту!
Гусак в духовці Гусак з медом в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Гусак цілком у духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік Різдвяний гусак з яблуками