Салат виходить соковитим і освіжаючим. Шматочки огірка приємно похрустують і вигідно підкреслюють характерну щільну текстуру кальмарів і крабових паличок. Страва не включає в себе безліч компонентів, однак підсумковий смак радує яскравістю і насиченістю. Це відмінний варіант холодної закуски на святковий стіл. До того ж, приготування салату проста і не відніме багато часу. Рецепт розрахований на дві невеликі порції.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кальмари – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Крабові палички – 50 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 2 гілки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з кальмарами, крабовими паличками, яйцем, огірком? Яйце відварюємо до твердого жовтка протягом десяти-одинадцяти хвилин. Після варіння відразу заливаємо його холодною водою і даємо повністю охолонути. Кальмар розморожуємо, якщо необхідно, і ретельно промиваємо під струменем проточної води. Знімаємо верхню плівку. У сотейнику доводимо воду з невеликою кількістю солі до кипіння і опускаємо в неї тушку. Варимо не більше одного – півтора хвилин, щоб кальмар не став грубим і надто щільним. Після варіння тушку кладемо на тарілку і даємо їй охолонути.
Огірок промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб уникнути можливої гіркоти. Якщо плід немолодий, то краще зрізати шкірку і видалити серцевину з насінням. Нарізаємо підготовлений огірок кубиками невеликого розміру.
Яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо шматочками, приблизно рівними за розміром з кубиками огірки.
Крабові палички звільняємо від упаковки. Спочатку розрізаємо кожну вздовж, а потім ріжемо поперечними шматочками.
Охолоджену після варіння тушку кальмара нарізаємо шматочками, співмірними з нарізкою інших компонентів.
В підходящу за обсягом салатницю покласти шматочки огірка і кальмарів, кубики яєць і крабових паличок. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо ножем і висипаємо в салатницю. Додаємо майонез, а також сіль і чорний мелений перець за смаком.
Акуратно перемішуємо всі інгредієнти один з одним, намагаючись не передавити ніжні шматочки яйця. Салат найкраще подавати відразу після приготування, поки він не втратив свіжості і не виділив рідина.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з крабовими паличками і огірком Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем і кукурудзою Салати з кальмарами