Такий салат особливо гарний, коли огірочки використовуються молоді, з грядки. Вони дають страві ні з чим не порівнянний аромат, ніжну овочеву солодкість і хрустку дзвінку текстуру. Кальмари в такому огірковому обрамленні заграють зовсім по-іншому. До речі, морепродукт можна використовувати як варений, так і консервований – в залежності від того, який більше подобається і є в наявності. Обов’язково використовуємо зелень: кріп не тільки візуально прикрасить блюдо, але і додасть особливий свіжий аромат готового салату.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 400 гр.
- Огірки – 2 – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Кріп – 3 гілки
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем зі свіжим огірком. Кальмари попередньо розморожуємо, якщо є необхідність. Добре промиваємо тушки в прохолодній воді. Верхню плівку знімаємо, підчепивши її ножем з краю. У сотейнику доводимо злегка підсолену воду до кипіння і опускаємо в неї підготовлених кальмарів. Варимо їх не більше півтора-двох хвилин. Після закінчення зазначеного часу дістаємо кальмарів і перекладаємо на тарілку для охолодження. Потім нарізаємо тонкою соломкою.
Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Ріжемо овочі на поздовжні тонкі пластини, а їх потім нарізаємо тонкими смужками. Розмір смужок бажано робити приблизно таким же, як і соломка кальмарів – так салат в готовому вигляді буде виглядати привабливіше.
Яйця відварюємо круто і заливаємо холодною водою, щоб повністю їх охолодити. Очищаємо їх від шкаралупи і також нарізаємо соломкою. Як варіант, можна просто яйця потерти на крупній тертці.
В миску викладаємо підготовлені продукти: соломку кальмарів, смужки свіжих огірків і подрібнені варені яйця. Кладемо майонез і акуратно перемішуємо. Салат потрібно спробувати на смак і, можливо, додати додатково сіль за смаком. Також не варто забувати про мелений чорний перець для аромату.
приготований салат Викладаємо в загальну салатницю для подачі або порційно на індивідуальні тарілки. Поверхня прикрашаємо гілочками свіжого кропу і тонкими скибочками огірка. Подавати бажано відразу після приготування, оскільки з часом огірок почне виділяти сік і салат підійде рідиною.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салати з кальмарами Салати з морепродуктами