Сьогодні ми займемося приготуванням смачного і ситного салату зі скумбрії з овочами. Приголомшливе поєднання помідорів, болгарського перцю, цибулі та моркви з ніжною і такою корисною скумбрією – це справжня знахідка! Для приготування такої заготовки потрібно не малу кількість часу, зате результат здивує вас своїм чудовим смаком та практичністю у використанні.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Скумбрія – 1,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 5 – 7 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат зі скумбрією і овочами на зиму, помідори промиваємо під проточною водою, кладемо в каструлю і ошпарюємо окропом. Потім окріп зливаємо і наливаємо холодну воду, залишаємо помідори на 2-3 хвилини, потім чистимо їх від шкірки. Помідори розрізаємо навпіл, чистимо від плодоніжок і подрібнюємо блендером. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин. Після чого шаткуємо цибулю тонкими півкільцями. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Скумбрію промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову і хвіст, потім вспариваем черевце і чистимо рибу від потрухів.

Рибу надрізаємо по спинці і відокремлюємо філе від кістки. Потім філе розрізаємо на невеликі шматочки шириною 3-4 див.

Підготовлені овочі кладемо в каструлю, додаємо сіль і цукор, рослинна олія, всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо овочі 70-80 хвилин. Після закінчення часу овочі додаємо рибу, лавровий лист і перець, перемішуємо і тушкуємо салат 35-40 хвилин, не забуваючи його періодично перемішувати. За п’ять хвилин до закінчення приготування в салат додаємо оцет, перемішуємо і по готовності знімаємо салат з вогню.

Готовий гарячий салат розподіляємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в холодильник або льох.

Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без капусти на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму