чи Пробували ви коли-небудь салат з помідорами, кабачками і скумбрією? Соковитий, ніжний, кисло-солодкий на смак і в міру солоний, пряний і дуже-дуже смачний, він стане для вас несподіваним відкриттям серед консервації холодної закуски. Поєднання великої кількості овочів і невеликої кількості рослинного масла роблять салат легким, в теж час ситним. Він з легкістю замінить вам обід або вечерю, варто лише доповнити його відварною картоплею або рисом, або шматочком свіжого хліба.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 1 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Помідори свіжі – 450 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Скумбрія – 1 банка
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Масло рослинне – 120 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату зі скумбрією і помідорами на зиму? Помідори і кабачки промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Цибулю чистимо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, моркву чистимо і промиваємо.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо в глибоку емальовану каструлю.
Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими шматочками, потім подрібнюємо в пюре за допомогою кухонного комбайна.
В каструлі змішуємо цибулю, моркву, томатне пюре і пасту, додаємо рослинне масло і ставимо каструлю на середній вогонь. Овочі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 20-25 хвилин. Не забуваємо їх періодично перемішувати.
У кабачків видаляємо плодоніжки і нарізаємо тонкою соломкою. Кабачки ми використовуємо молоді, тому шкірку не знімаємо.
Після закінчення часу до овочів додаємо нарізані кабачки, очищені від кісточок шматочки консервованої скумбрії разом з маслом, сіль, цукор і спеції, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні ще 50-60 хвилин, періодично помішуючи салат. За 5-7 хвилин до закінчення приготування в салат додаємо оцет.
Банки для консервів промиваємо питною содою, добре споліскують проточною водою і ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз. Включаємо духовку на 100 градусів і стерилізуємо банки протягом 5-7 хвилин. Потім за допомогою прихватов виймаємо їх з духовки і залишаємо, щоб вони охололи.
Каструлю з готовим салатом знімаємо з вогню і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо теплим пледом для того, щоб салат повільно остигав і ще трохи пропарити. Потім повністю охолола до кімнатної температури прибираємо салат в темне прохолодне місце на зберігання.
Кабачки на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салати без перцю на зиму Салати на зиму