Шоколадно-бананове капкейки виходять особливо смачними і апетитними. А ще вони менш калорійні, адже у них менше цукру! Це чудовий десерт до чаю.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Борошно – 300 гр.
- Какао-порошок – 60 гр.
- Банан – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Йогурт – 200 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Шоколад – 100 гр.
- Для крему: –
- Вершки 33% – 200 мл
- Сир сирний – 150 гр.
- Шоколад – 50 гр.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати шоколадно-бананове капкейки? Борошно просіваємо через ситечко, щоб капкейки були більш легкими. Шоколад натираємо на тертці, а банан розминаємо виделкою. З’єднуємо борошно і шоколад з іншими сипучими продуктами (розпушувач, соду, какао, цукровий пісок), а також бананом.
Окремо змішуємо йогурт і яйця. Замішуємо тісто, поступово додаючи сипку масу так, щоб не було грудочок.
Для крему з’єднуємо вершки і цукрову пудру. Збиваємо їх міксером до стійких піків. Потім додаємо сирний сир і топлений шоколад.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо формочки на 2/3 тестом. Відправляємо їх у духовку і випікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.
Заповнюємо кремом кондитерський мішок і прикрашаємо верхівки капкейків.
Приємного апетиту!
Бананові кекси в силіконових формочках Бісквітні кекси Кекси в силіконових формочках Шоколадні кекси в духовці Шоколадні мафіни Шоколадні мафіни з какао