Медовик – всіма улюблений торт, а якщо він ще і шоколадний, то це взагалі неймовірне поєднання. Сметанний крем прекрасно поєднується з усіма іншими інгредієнтами. Торт виходить м’яким і ніжним, якщо його поставити в холодильник мінімум на 6 годин.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Мед – 110 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Сметана – 700 гр.
- Цукрова пудра – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати шоколадний медовик? У невеликій сотейник покладіть вершкове масло, цукровий пісок, розбийте курячі яйця і додайте мед, ретельно перемішайте і нагрійте до повного розчинення. Зніміть з вогню, додайте харчову соду і лимонний сік. Добре перемішайте.
В глибоку миску просійте борошно пшеничне вищого сорту і какао-порошок, вилийте медову масу і добре перемішайте. Скачайте тісто в кулю, загорніть в харчову плівку і залиште на 20 хвилин. Тісто розділіть на 8-9 частин. Кожну частину розкачати в круг. Деко застелити пекарської папером. Викладіть коржі і випікайте 6 хвилин при температурі 160 градусів.
Приготуйте сметанний крем. У глибокій мисці змішайте сметану і цукрову пудру, ретельно перемішайте міксером.
Готові коржі перемістіть на стільницю, і обріжте по тарілочці. Обрізки поломайте руками і викладіть в чашу блендера. Подрібніть в крихту. На блюдо, на якому будете збирати торт, викладіть пару столових ложок крему і розподіліть по центру, зверху викладіть корж і притисніть його.
На корж викладіть сметанний крем і рівномірно розподіліть. Таким чином, зберіть весь торт, верхній шар і боки ретельно промажте кремом. Подрібненої крихтою посипте верх і боки медовика. Готовий торт накрийте кришкою і приберіть в холодильник на ніч. Ароматний торт за цей час добре просочиться. Заваріть чай і подавайте десерт.
Приємного чаювання!
Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика з магазинної сметани Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметанним кремом класичний Торти Шоколадний медовик зі сметанним кремом