Варення, виготовлене з пектином, виходить дуже густим і в’язким. Воно стане чудовою начинкою для домашньої випічки та різних десертів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Слива синя (вегерка) – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин (яблучний) – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати сливове варення з пектином легко! Пектин змішуємо з 2 ст. л. цукрового піску і залишаємо на час в стороні.

Сливи промиваємо водою і розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і засипаємо цукром, настоюйте 1 годину.

Ставимо каструлю зі сливами на вогонь і чекаємо кипіння, періодично помішуючи продовжуємо варити ще 15 хв. після цього додаємо в варення суміш з пектином і варимо ще 3 хв.

Розливаємо гаряче варення в банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення Варення зі сливи без кісточок Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму