Варення, виготовлене з пектином, виходить дуже густим і в’язким. Воно стане чудовою начинкою для домашньої випічки та різних десертів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Слива синя (вегерка) – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Пектин (яблучний) – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати сливове варення з пектином легко! Пектин змішуємо з 2 ст. л. цукрового піску і залишаємо на час в стороні.
Сливи промиваємо водою і розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки і засипаємо цукром, настоюйте 1 годину.
Ставимо каструлю зі сливами на вогонь і чекаємо кипіння, періодично помішуючи продовжуємо варити ще 15 хв. після цього додаємо в варення суміш з пектином і варимо ще 3 хв.
Розливаємо гаряче варення в банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Варення Варення зі сливи без кісточок Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму