Відмінне блюдо для осінньо-зимового холодного періоду або для тих, хто любить щільно і різноманітно харчуватися – солянка як другої страви. В солянку додаються капуста, бекон, сосиски і гриби, вона багата різними смаками: кислий, солоний, гострий і солодкий.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Корінь пастернаку – 1 шт.
- Сосиски – 3 шт.
- Бекон – 150 гр.
- Гриби – 150 гр.
- Ковбаса напівкопчена – 150 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Розсіл огірковий – 100 мл
- Зелень – 3 г.
- Цибуля зелена – 2 пера
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати солянку (друга страва)? Порізати бекон невеликими квадратами.
Нагріти суху сковороду. Викласти шматки бекону і обсмажувати до золотистої скоринки. Перекласти бекон в миску, жир залишити в сковороді.
Порізати на кружечки сосиски, напівкопчену ковбасу порізати соломкою. Висипати шматочки м’ясних продуктів в жир на сковороді, який залишився від бекону. Обсмажити до рум’яного кольору, перекласти до бекону.
У жир, що залишився в сковороді, покласти порізані гриби, смажити до готовності.
Зняти з капусти верхні листки, помити качан, нашаткувати тонкою соломкою. Перекласти капусту в широку миску. Злегка підсолити і пом’яти руками.
Почистити пастернак з морквою, помити, нашаткувати соломкою.
Почищену цибулину дрібно порізати.
Нагріти в сковороді олію, обсмажити в ньому моркву, цибулю і пастернак 5-7 хв., обов’язково перемішуючи.
Всипати в сковороду до овочів капусту, перемішати. Закрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до м’якості капусти.
Томатну пасту розвести в невеликій кількості води і додати в сковороду.
Солоні огірки порізати на дрібні кубики.
Додати в сковороду огірки, обсмажену ковбасу, бекон і сосиски з грибами. Жир, що залишився від засмажки, теж вилити в солянку. Все перемішати.
Петрушку і кріп помити і дрібно нашаткувати. Додати в сковороду зелень, розсіл, цукор, поперчити, перемішати.
Якщо знадобиться, додати трохи солі. Гасити капустяну солянку 5 хв. і зняти з плити.
Розкласти блюдо в порційні тарілки, посипати нарізаною зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Грибний суп Солянка без огірків Солянка без томатної пасти Солянка з капусти з сосисками Солянка з ковбасою і сосисками Солянка збірна м'ясна класична Солянка зі свіжої капусти