Журавлино-брусничний соус ідеально поєднується з гарячими стравами з птиці, червоного м’яса і навіть фрикадельками. Відмінно доповнить і додасть кисло-солодку родзинку практично будь-якого другого блюда.
Інгредієнти: на 0.6 л.
- Брусниця – 500 гр.
- Журавлина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати соус з брусниці та журавлини до м’яса легко! У представленому рецепті можна використовувати, як свіжі ягоди, так і заморожені. Свіжі ягоди слід ретельно промити, прибираючи всі листочки і гілочки, а замороженим, дати час підтанути.
Підготовлені інгредієнти перекладаємо у відповідну тару і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера. Так само можна використовувати «толкушку» для приготування пюре.
Вийшло пюре перекладаємо в каструлю або сотейник з товстим дном, засипаємо цукром, перемішуємо і ставимо на середній вогонь.
За смаком додаємо чорний перець (варимо адже не варення, перець додасть пікантну гостринку) і варимо протягом 12-15 хвилин, постійно помішуючи.
Готову ягідну суміш перекладаємо на сито і перетираємо з допомогою ложки. Робимо це для того, щоб кісточки і шкірки ягід не потрапили в наш однорідний соус.
Все, що залишилося в ситі – викидаємо.
Однорідну масу перекладаємо в сотейник і кип’ятимо протягом 12-14 хвилин. За цей час, соус придбає густу консистенцію, а саме це нам і потрібно.
Готовий продукт розливаємо в баночки і зберігаємо в холодильнику. Подавати з гарячими стравами. Приємного апетиту!
Новости