Любителям приготування страв на мангалі такий рецепт повинен сподобається. Стейки горбуші легко замаринувати і приготувати на решітці. Буквально кілька хвилин, і можна подавати на стіл гарячу ароматну рибку. Важливо не перепечеться ніжну горбушу, так як в цьому випадку вона стає сухою і грубуватою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1,5 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет яблучний 6% – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Суміш перців – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати стейки горбуші на решітці на мангалі просто! Горбушу чистимо, ретельно промиваємо, видаляємо голову, плавники, хвіст і розрізаємо на стейки. Обсушуємо кожен шматочок паперовим рушником.
Посипаємо стейки сіллю, меленим перцем і сумішшю спецій для риби. Руками розподіляємо прянощі по всій стейкам. В окремому посуді готуємо маринад.
Перемішуємо яблучний оцет, оливкова масло, цукровий пісок і пропущений через прес часник. Одержаним складом натираємо стейки горбуші, розміщуємо їх в глибокий посуд, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник для маринування на одну годину.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Викладаємо підготовлену рибу на змащену рослинним маслом ґрати і відправляємо на мангал.
Готуємо рибу приблизно за півтори-дві хвилини з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої рум’яною скоринкою. Важливо не пересушити.
Готову горбушу перекладаємо з решітки на тарілку. Збризкуємо лимонним соком і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і дольками лимона.
Приємного апетиту!
Горбуша на мангалі на решітці Маринад для риби на мангалі Стейки з риби на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі