Якщо ви не знаєте, який швидкий приготувати десерт до чаю, скористайтеся простим рецептом сирно-кокосових мафінів. Домашня випічка неодмінно сподобається всім ласунам, а особливо маленьким діткам. Якщо ви не знаєте, де купити кокосову борошно, візьміть пшеничне борошно і кокосову стружку у співвідношенні 1:1.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно кокосова – 200 гр.
- Ванілін – 0.5 ст. л.
- Сир – 500 гр.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для глазурі: –
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Кондитерська посипання – для прикраси
Процес приготування:
Готувати сирно-кокосові мафіни просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування сирно-кокосових мафінів.
В глибоку ємність розбийте курячі яйця. Потім всипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру.
Скориставшись віночком або міксером, ретельно збийте до однорідної пишної консистенції.
В ємність зі збитими курячими яйцями додайте сир. Розтопіть вершкове масло повністю, і влийте до решти інгредієнтів.
Скориставшись заглибним блендером, доведіть масу до однорідної гладкої консистенції.
Відміряйте необхідну кількість кокосової борошна і просіяти через сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти поступово введіть в збиту масу. Потім додайте лимонну цедру.
Ретельно перемішайте силіконової лопаткою. Вийде досить густа маса.
Підготуйте лист і розмістіть на ньому спеціальні паперові капсули для кексів, заповніть готовим тістом на 2/3 висоти, поставте в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин.
Тим часом приготуйте глазур. У глибоку миску викладіть курячий білок, попередньо охолодивши його. Додайте лимонний сік.
З допомогою віночка або міксера добре збийте, поступово всипаючи цукрову пудру. Повинна вийти консистенція, як для глазурі на паску.
Готовність мафінів перевірте шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути сухою. Коли пройде зазначений час, обережно вийміть деко з мафінами з духовки.
Мафіни трохи остудіть, а потім покрийте приготовленої глазур’ю. Краще почекати, коли випічка повністю охолоне, щоб глазур не вбралася, як у мене. Зверху прикрасьте кондитерської посипкою.
Готові сирно-кокосові мафіни подавайте на стіл з улюбленими напоями
Насолоджуйтеся надзвичайно смачним і ароматним десертом!
Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з цедрою апельсинової, лимонної Кокосові кекси ПП мафіни Сирний кекс у духовці Сирні кекси в силіконових формочках