Цей варіант тесту для піци припаде до смаку тим, хто любить хрустку і пористу основу. Завдяки маргарину тісто має текстуру, дещо схожу з пісочним виробами – крошащуюся, пухку і тане в роті. Таке тісто вдало утримує вологі начинки, не стаючи клейким і важким – це все заслуга рослинного жиру. Можна помітити, що в тесті використовується певна кількість цукру – основа піци вийде дійсно з солодкою смакової ноткою. В якості начинки вдало підійдуть в’ялені томати, салямі, тонкі скибочки бекону, будь жирний сир.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Маргарин вершковий – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати тісто для піци на дріжджах і маргарині просто! Воду в зазначеній кількості нагріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану.
Поміщаємо воду в миску, додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок і сіль. Розмішуємо всі разом віночком до однорідності і залишаємо в теплому місці на двадцять хвилин. За цей час маса повинна збільшитися в обсязі і покритися повітряною піною.
треба Маргарин розтопити до рідкого стану. Можна це зробити в сотейнику на плиті або в мікрохвильовій печі. Після розтоплення даємо рідкого маргарину охолонути до теплого стану.
Змішуємо дріжджову рідина з маргарином.
Порціями всипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо тісто.
В залежності від характеристик конкретної борошна, її кількість може варіювати і бути великим чи меншим, ніж вказано в рецепті. При замісі тесту добиваємося отримання м’якої нетугий консистенції, яка, тим не менш, добре оформлена і не розтікається в руках.
З приготованого тесту скачуємо кульку і поміщаємо його в об’ємну миску.
Затягуємо її харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину-півтора для підйому.
Після закінчення зазначеного часу тісто збільшить свій обсяг в півтора-два рази. Перешкодимо масу на присипану борошном робочу поверхню і розгортаємо в пласт товщиною п’ять міліметрів.
Переносимо тісто на деко і розкладаємо заплановану начинку. Випікаємо піцу на такій основі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190 градусів на нижньому рівні.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць на воді Тонке тісто для піци на воді як у піцерії