Сьогодні ми займемося приготуванням смачного і красивого десерту – ванільно-шоколадних капкейків. Приголомшливий смак капкейків ідеально поєднується з шоколадною зефірної начинкою і вершковим кремом. Такі капкейки будуть справжньою окрасою святкового столу і просто неймовірним десертом!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Сода харчова – 0.25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Йогурт – 80 мл
  • Ванілін – 2 щіпки
  • Для начинки: –
  • Вода – 1 ч. л.
  • Маршмеллоу – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Для крему: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – 3 ст.
  • Вершки – 50 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ванільно-шоколадні капкейки? У глибоку миску просіваємо борошно, змішуємо її з розпушувачем, содою і сіллю. Перемішуємо вінчиком і відставляємо в сторону.

В чисту суху миску розбиваємо яйце, додаємо розтоплене в мікрохвильовій печі і охолоджене вершкове масло і цукор. За допомогою віночка збиваємо інгредієнти до утворення легкої піни.

Потім в яєчну суміш додаємо йогурт і ванілін і знову збиваємо протягом 2-3 хвилин.

З’єднуємо рідке тісто і сухі інгредієнти перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції тіста без грудочок.

У форму для випічки капкейків укладаємо паперові формочки і заповнюємо їх тістом на 2/3. Ставимо капкейки випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити сухою. Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім дістаємо їх з форми і викладаємо на решітку.

В цей час займемося приготуванням шоколадної начинки. У глибоку миску викладаємо маршмеллоу, додаємо чайну ложку гарячої води і ставимо в мікрохвильову піч на 40-50 секунд, щоб зефір трохи підтанув. Виймаємо його з мікрохвильової печі, додаємо ванілін, цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло і какао. За допомогою силіконової лопатки перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції. Викладаємо начинку в кондитерський мішок з насадкою.

У центрі кожного капкейка робимо невеликий отвір і наповнюємо його начинкою.

Далі приготуємо ванільний крем. У глибокій мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, ванілін і цукрову пудру. Збиваємо інгредієнти до стану пишної білої маси. Не перестаючи збивати, в крем тонкою цівкою вводимо охолоджені вершки збиваємо протягом 3-4 хвилин. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і прикрашаємо капкейки кремовою шапочкою.

Готові капкейки викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Капкейки ПП кекси ПП шоколадні кекси Шоколадний кекс без яєць Шоколадні капкейки Шоколадні кекси Шоколадні мафіни з какао