Сьогодні ми займемося приготуванням смачного і красивого десерту – ванільно-шоколадних капкейків. Приголомшливий смак капкейків ідеально поєднується з шоколадною зефірної начинкою і вершковим кремом. Такі капкейки будуть справжньою окрасою святкового столу і просто неймовірним десертом!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Йогурт – 80 мл
- Ванілін – 2 щіпки
- Для начинки: –
- Вода – 1 ч. л.
- Маршмеллоу – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Для крему: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукрова пудра – 3 ст.
- Вершки – 50 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ванільно-шоколадні капкейки? У глибоку миску просіваємо борошно, змішуємо її з розпушувачем, содою і сіллю. Перемішуємо вінчиком і відставляємо в сторону.
В чисту суху миску розбиваємо яйце, додаємо розтоплене в мікрохвильовій печі і охолоджене вершкове масло і цукор. За допомогою віночка збиваємо інгредієнти до утворення легкої піни.
Потім в яєчну суміш додаємо йогурт і ванілін і знову збиваємо протягом 2-3 хвилин.
З’єднуємо рідке тісто і сухі інгредієнти перемішуємо лопаткою до однорідної консистенції тіста без грудочок.
У форму для випічки капкейків укладаємо паперові формочки і заповнюємо їх тістом на 2/3. Ставимо капкейки випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити сухою. Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім дістаємо їх з форми і викладаємо на решітку.
В цей час займемося приготуванням шоколадної начинки. У глибоку миску викладаємо маршмеллоу, додаємо чайну ложку гарячої води і ставимо в мікрохвильову піч на 40-50 секунд, щоб зефір трохи підтанув. Виймаємо його з мікрохвильової печі, додаємо ванілін, цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло і какао. За допомогою силіконової лопатки перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції. Викладаємо начинку в кондитерський мішок з насадкою.
У центрі кожного капкейка робимо невеликий отвір і наповнюємо його начинкою.
Далі приготуємо ванільний крем. У глибокій мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, ванілін і цукрову пудру. Збиваємо інгредієнти до стану пишної білої маси. Не перестаючи збивати, в крем тонкою цівкою вводимо охолоджені вершки збиваємо протягом 3-4 хвилин. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і прикрашаємо капкейки кремовою шапочкою.
Готові капкейки викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного чаювання!
Капкейки ПП кекси ПП шоколадні кекси Шоколадний кекс без яєць Шоколадні капкейки Шоколадні кекси Шоколадні мафіни з какао