Хочу поділитися простим і швидким рецептом варення із слив і яблук. Варення виходить з особливим смаком і дуже ароматним за рахунок використовуваних насіння кардамону. Кількість інгредієнтів наводжу для пів-літрової банки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яблука – 2 шт.
  • Слива синя – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Кардамон – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення із слив і яблук п’ятихвилинка. Підготуйте інгредієнти для варення із слив і яблук.

Сливи і яблука ретельно промийте під холодною проточною водою. Яблука очистіть від насіння і серцевини. За бажанням можете очистити від шкірки. Наріжте на шматочки середнього розміру. Сливи розрізати на чотири частини і вийміть кісточки.

З стручка кардамону вийміть насіння.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть нарізані фрукти і додайте необхідну кількість цукрового піску. Розімніть товкачкою для картопляного пюре або доведіть до однорідної консистенції, використовуючи занурювальний блендер.

Поставте каструлю на повільний вогонь. Додайте насіння кардамону. Налийте необхідну кількість питної води. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 7-10 хвилин. Тим часом підготуйте банку, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банку повинна бути повністю сухий.

Ополоником акуратно перелийте варення в стерильну банку. Гарячу банку з варенням добре закрутіть кришкою, попередньо обдавши її крутим окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банку та поставте в холодильник на зберігання.

Приємного насолоди!

Варення Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Варення із слив і яблук