Ароматне ласощі з абрикосів має яскравий насичений колір і приємний кисло-солодкий смак. Приготувати варення дуже просто, знадобиться всього два продукту і трохи терпіння.
Інгредієнти: на 30 порц.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як почати готувати варення з абрикосів азербайджанською? Для початку важливо вибрати правильні абрикоси. Вони повинні бути маленькими і твердими, щоб при варінні добре зберегли свою форму.
Після того, як вибрали абрикоси, миємо їх, ділимо на половинки і засипаємо цукром. Залишаємо так на 10-12 годин.
За цей час абрикоси повинні пустити сік. Якщо природного соку буде недостатньо, можна додати трохи води.
Зацукровані абрикоси ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Відразу ж знімаємо з вогню й даємо охолонути. Повторюємо процедуру з закипанням ще два рази.
Все це час варення не перемішуємо, а тільки знімаємо пінку. Коли цукор повністю розчиниться, варення готове.
Стерилізуємо банки, якщо хочемо надовго зберегти ласощі.
Кришки слід протерти спиртом.
Варення розливаємо по банках. Частину можна викласти на порційну тарілку і подати до столу. Приємного чаювання!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варення з цілих абрикосів