Абрикосове варення з мигдалем – смачні ласощі до чаю. Один раз витративши час на його приготування, можна забезпечити сім’ю вітамінним запасом на весь рік. Дотримання всіх правил приготування порадує вас кінцевим результатом – варення буде мати незвичайний смак і яскравий аромат.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Мигдаль – 0.2 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з мигдалем? Абрикоси слід вимити, розрізати навпіл і вийняти кісточки. У глибоку емальовану миску пересипаємо підготовлені плоди.
Половину цукрового піску, необхідного за рецептом, всипаємо до абрикосам. Залишаємо приблизно на 5 годин для настоювання.
Ближче до завершення час настоювання абрикосів необхідно підготувати ядра мигдалю. Розміщуємо їх в окремий посуд і заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хвилин.
Після цього знімаємо з ядер шкірку.
Миску з настоявшимися абрикосами ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні до закипання, потім всипаємо очищений мигдаль і половину залишився цукрового піску.
Продовжуємо готувати варення на мінімальному вогні приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи образовывающуюся піну.
Через півгодини варіння варення з абрикосів з мигдалем знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути.
Потім, додавши залишилася порцію цукрового піску, знову ставимо на вогонь і варимо ще 30 хвилин. Не забуваємо помішувати і прибирати піну.
Готове варення в гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками.
Приємного чаювання!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів з орехами Варенье