Очищені абрикоси варяться в цукровому сиропі. Потім до них додаються половинки горіхів і все заливається подрібненим в блендері апельсином і лимоном. Виходить дуже смачне варення з приємною кислинкою.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 100 – 150 мл
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Волоський горіх – 200 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з абрикосів з волоськими горіхами і апельсином. Ретельно промиваємо абрикоси під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і виймаємо кісточки.
В глибоку каструлю засипаємо цукровий пісок, заливаємо його питною водою і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити, поки цукор повністю не розчиниться.
Заливаємо отриманим сиропом абрикоси і даємо повністю охолонути.
Апельсини з лимоном ретельно миємо, чистимо, знімаємо плівки і кладемо в чашу блендера. Подрібнюємо до отримання однорідної маси.
Додаємо до абрикосам очищені половинки волоського горіха і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.
Тепер вливаємо подрібнені апельсини з лимоном, акуратно перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і відразу ж розливаємо варення з простерилизованным чистим банкам. Щільно закриваємо кришками.
Відправляємо банки з варенням на зберігання в сухе прохолодне місце та використовуємо її для приготування різної випічки або просто вживаємо його з чаєм.
Смачного!