Чарівне сонячне варення, яке підніме настрій в холодні зимові дні. Використання желфикса дозволяє домогтися густої консистенції без великої кількості цукру, а трохи коньяку в складі додає насиченості аромату і сприяє тривалому зберіганню.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 – 700 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Кориця – 1 щіпка
- Коньяк – за смаком
- Желфикс – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з абрикосів з желфиксом? Готуємо абрикоси для варення. Промиваємо їх проточною водою, позбавляємося від дефектних плодів. Даємо обсохнути, щоб варення не потрапила зайва волога.
Абрикоси розрізаємо на дві половинки і видаляємо кісточки.
Підготовлені абрикоси подрібнюємо за допомогою блендера, кухонного комбайна або м’ясорубки. Поміщаємо масу в каструлю або вогнетривку миску. В окремому посуді невеликого обсягу змішуємо желфикс з двома столовими ложками цукру і висипаємо суміш в абрикосову масу. На цьому етапі додаємо ванілін і корицю при бажанні. Перемішуємо і ставимо на плиту. При періодичному помішуванні доводимо масу до кипіння і знімаємо з плити.
Засипаємо цукор, що залишився і вливаємо коньяк (за бажанням). Перемішуємо і знову доводимо до кипіння.
При кипінні середньої інтенсивності варимо варення протягом п’яти хвилин. Не забуваємо постійно помішувати, так як консистенція маси стане помітно гуснути, і є ризик пригорання. Утворюється знімаємо пінку в кінці варіння.
Готове гаряче варення розливаємо по попередньо простерилизованным банкам і закриваємо простерилизованными кришками. Даємо банкам повністю охолонути. Зберігаємо варення в темному і прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варенье Королівське варення з абрикосів