Варення з чорної смородини і аґрусу, ймовірно, саме вітаміновмісні з усіх. Воно поєднує в собі користь двох ягід, тому взимку це ласощі просто необхідно на кухні у кожного. крім своєї безсумнівної корисності це варення ще й дуже смачне, тому не пропустіть цей рецепт і обов’язково спробуйте.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Агрус (червоний) – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • чорна Смородина – 50 гр.
  • Апельсин – 0.5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з чорної смородини та аґрусу. Агрус помити, обрізати хвостики, висипати в глибоку каструлю.

Чорну смородину помити, відправити в каструлю до аґрусу.

Апельсин помити, нарізати великими кубиками разом з шкіркою, пересипати до ягід.

Засипати ягоди з апельсином цукром, перемішати. Поставити каструлю на невеликий вогонь.

Довести варення до кипіння, після поварити ще кілька хвилин і зняти з вогню.

Варення з чорної смородини і агрусу закатати в заздалегідь простерилізовані банки, закатати і залишити на зиму.

А можна відразу насолоджуватися чудовим смаком ласощі з чаєм.

Агрус на зиму Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу п'ятихвилинка на зиму Варення з чорної смородини Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини