Що може бути кращим спогадом про літо в холодну пору року, чим ложечка смачного варення з чаєм. Варення з чорної смородини з додаванням води не тільки подарує відчуття літа, але і порадує насиченим смаком, помірною солодкістю і неперевершеним ароматом.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • чорна Смородина – 900 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Лимонна кислота – 5 гр.
  • Бадьян – 1 зірка

Процес приготування:

Готувати варення з чорної смородини з додаванням води просто! Ягоди чорної смородини перебрати, очистити від зайвих галузок чи листочків. Потім смородини помити, просушити на кухонному рушнику.

Для приготування сиропу в каструлю висипати цукор.

Додати до цукру лимонну кислоту і зірочку бадьяна за бажанням.

цукор Залити водою, варити близько 10 хвилин.

У гарячий сироп висипати ягоди чорної смородини, перемішати, залишити настоюватися на кілька годин.

На 5 хвилин поставити каструлю з варенням на вогонь.

Банки для варення заздалегідь простерилізувати. Кришки – обшпарити. У підготовлені банки розлити готове смородинове варення.

Банки з варенням з чорної смородини з додаванням води закатати. Перевернути банки, укутати ковдрою, поставити в тепле темне місце до повного охолодження.

Потім можна переставити варення в льох або підвал до запитання. Виходить дуже смачно!

Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини з лимоном Чорна смородина на зиму