Що може бути кращим спогадом про літо в холодну пору року, чим ложечка смачного варення з чаєм. Варення з чорної смородини з додаванням води не тільки подарує відчуття літа, але і порадує насиченим смаком, помірною солодкістю і неперевершеним ароматом.
Інгредієнти: на 10 порц.
- чорна Смородина – 900 гр.
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 650 гр.
- Лимонна кислота – 5 гр.
- Бадьян – 1 зірка
Процес приготування:
Готувати варення з чорної смородини з додаванням води просто! Ягоди чорної смородини перебрати, очистити від зайвих галузок чи листочків. Потім смородини помити, просушити на кухонному рушнику.
Для приготування сиропу в каструлю висипати цукор.
Додати до цукру лимонну кислоту і зірочку бадьяна за бажанням.
цукор Залити водою, варити близько 10 хвилин.
У гарячий сироп висипати ягоди чорної смородини, перемішати, залишити настоюватися на кілька годин.
На 5 хвилин поставити каструлю з варенням на вогонь.
Банки для варення заздалегідь простерилізувати. Кришки – обшпарити. У підготовлені банки розлити готове смородинове варення.
Банки з варенням з чорної смородини з додаванням води закатати. Перевернути банки, укутати ковдрою, поставити в тепле темне місце до повного охолодження.
Потім можна переставити варення в льох або підвал до запитання. Виходить дуже смачно!
Варення Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини з лимоном Чорна смородина на зиму