Полуниця – королева літнього сезону. З неї виходить смачне солодке варення, яке можна подавати до чаю, додавати в різні десерти і навіть випічку. Спробуйте варіант приготування ягідного ласощі всього за 5 хвилин!
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці 5 хвилинка легко! Для варення вибираємо великі і стиглі плоди. Це зробить ласощі більш соковитим і насиченим.
Зіпсовану й пошкоджену полуницю викидаємо. Після чого відібрані ягоди промиваємо під холодною водою і залишаємо обсихати.
Чисті ягоди викладаємо в каструлю, засипаємо цукром і ставимо на плиту.
Доводимо до кипіння, перемішуємо і варимо на середньому вогні 5 хвилин. Після чого знімаємо з вогню і знімаємо пінку.
Гаряче варення розливаємо по банках. Закриваємо кришкою і даємо заготівлях настоятися і охолонути.
Після чого можна пробувати чи відправляти на зберігання. Готово!
Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варення-п'ятихвилинка з полуниці з цілими ягодами Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку