Варення з слив скрізь користується заслуженою популярністю. Воно має яскравий кисло-солодкий смак і гарний насичений колір В мультиварці готувати це варення дуже просто, найдовша частина цього процесу – видалення кісточок. Сливове варення відмінно підійде для домашніх пиріжків і тортів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Слива синя – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Лимонна кислота – 2 щіпки

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з слив в мультиварці Редмонд, сливи переберіть, помийте, обсушіть. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки.

Перекладіть сливи в миску, посипте їх цукром, залишити на 20-30 хвилин.

Потім перекладіть ягоди з цукром в чашу мультиварки Редмонд, перемішайте лопаткою. Виберіть режим «Гасіння», встановіть таймер на 30 хвилин. Через час відкрийте мультиварку і зніміть піну, додайте лимонну кислоту, перемішайте. Закрийте каструлю, виберіть режим «Випічка», готуйте 15 хвилин.

Банки для варення стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення розлийте по банках, загорніть, переверніть догори дном і залиште остигати. Зберігайте сливове варення в прохолодному підвалі.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму