Ароматне полуничне варення з цільними ягодами дуже популярно в багатьох сім’ях. Крім того, що варення з полуниці, як і самі свіжі ягоди, дуже смачне, воно ще й корисно для нашого організму. Його вживання сприяє зміцненню імунітету, підвищенню еластичності стінок судин, нормалізації роботи сечостатевої системи і не тільки.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Полуниця – 800 гр.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Лимон – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з великої полуниці просто! Для варення відберіть щільні великі стиглі ягоди без ознак подпорченности. Помийте і обсушіть полуницю.
В об’ємну миску укладіть шарами полуницю, просыпьте ягоди цукром, залиште на 10-12 годин, щоб полуниця пустила сік. Посуд для варіння варення повинна бути мідної або емальованому.
Коли полуниця пустить достатньо соку і цукор повністю намокне, поставте ємність з ягодами на вогонь. На середньому вогні варіть ягідну масу до повного розчинення цукру, постійно помішуйте дерев’яною ложкою і знімайте з поверхні пінку.
Лимони помийте і вичавіть з них сік.
Додайте лимонний сік в варення, перемішайте, він збереже гарний колір полуниці і допоможе сиропу загуснути. Продовжуйте варити варення на повільному вогні ще 4-5 хвилин після закипання. Потім зніміть ємність з вогню, накрийте її марлею або чистою тонким рушником і залиште на 6-8 годин.
Через покладений час поставте варення знову на вогонь, доведіть його до кипіння, вимкнути плиту, варення остудіть. Повторіть це ще один-два рази. Востаннє проваріть ягоди ще 5 хвилин після закипання. Розкладіть полуничне варення з сухим стерилізованим банкам і закатайте, залиште на добу при кімнатній температурі, потім приберіть в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму