Цим варенням пригостили мене на роботі. Тепер сливове варення з лимоном я заготовляю кожен рік і намагаюся це робити у великій кількості. Варення виходить ароматним і дуже смачним за рахунок додавання кориці. Спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Кориця – 0.5 шт.

Процес приготування:

Готувати варення зі слив з лимоном просто! Підготуйте необхідні продукти для сливового варення.

Сливи переберіть, ретельно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла. Обсохлі сливи розріжте навпіл і вийміть кісточки.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть підготовлені сливи. Лимон добре помийте, розріжте навпіл, вийміть кісточки і наріжте часточками. Додайте в каструлю, насипте цукровий пісок. Перемішайте і залиште на кілька годин, щоб виділився сік.

Поставте каструлю на повільний вогонь. Заважайте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Варіть приблизно 40 хвилин. До цього часу варення трохи загусне.

Додайте паличку кориці і варіть ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими. Ополоником акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з сливи добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном.

Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день можна дегустувати варення.

Приємного насолоди!

Варення Варення з слив Варення зі слив з корицею Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму