Осінь – пора, коли наситившись свіжими фруктами, хочеться зберегти їх на зиму. Ароматне сливове ласощі готується просто, а виходить соковитим і смачним. Зазвичай в варення додають багато цукру і деяких цей момент бентежить, адже заготівля повинна бути не тільки смачною, але і корисною. Тому ми додамо трохи цукру і приготуємо заготовку з желатином для створення густої консистенції десерту.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Желатин харчовий – 15 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення зі слив з желатином? Сливи переберіть, вимийте і перекладіть в миску.
Підготуйте цукор і желатин.
Змішайте цукор з желатином в одній тарілці.
Приберіть зі слив кісточки і поріжте на шматки.
Засипте м’якоть фруктів сипучої сумішшю.
Потрясіть трохи каструлю, щоб цукор обволік всі сливи і розподілився рівномірно. Накрийте ємність кришкою і залиште на ніч, щоб фрукти дали сік.
Поставте каструлю з варенням на плиту, перемішайте і доведіть до кипіння.
Приберіть з вогню, додайте гаряче варення в стерильні банки і закатайте.
Переверніть їх догори дном і накрийте ковдрою.
Перед подачею відправте варення в холод.
Приємного апетиту!
Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму