Осінь – пора, коли наситившись свіжими фруктами, хочеться зберегти їх на зиму. Ароматне сливове ласощі готується просто, а виходить соковитим і смачним. Зазвичай в варення додають багато цукру і деяких цей момент бентежить, адже заготівля повинна бути не тільки смачною, але і корисною. Тому ми додамо трохи цукру і приготуємо заготовку з желатином для створення густої консистенції десерту.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Желатин харчовий – 15 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення зі слив з желатином? Сливи переберіть, вимийте і перекладіть в миску.

Підготуйте цукор і желатин.

Змішайте цукор з желатином в одній тарілці.

Приберіть зі слив кісточки і поріжте на шматки.

Засипте м’якоть фруктів сипучої сумішшю.

Потрясіть трохи каструлю, щоб цукор обволік всі сливи і розподілився рівномірно. Накрийте ємність кришкою і залиште на ніч, щоб фрукти дали сік.

Поставте каструлю з варенням на плиту, перемішайте і доведіть до кипіння.

Приберіть з вогню, додайте гаряче варення в стерильні банки і закатайте.

Переверніть їх догори дном і накрийте ковдрою.

Перед подачею відправте варення в холод.

Приємного апетиту!

Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму