В’ялені помідори черрі – це дивовижна італійська закуска. З нею легко і швидко можна приготувати будь-яку страву. Навіть шматочок чорного хліба з в’яленими помідорами черрі буде шедевром! В’ялені помідори черрі – універсальна і дуже смачна закуска, яка чудово доповнить м’ясне або рибне блюдо.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Помідори черрі – 1 кг
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль велика – 60 гр.
- Розмарин – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати в’ялені помідори черрі легко! Помідори ретельно промиваємо, видаляючи гілочки.
Далі томати необхідно розрізати навпіл і видалити з допомогою ложки м’якоть.
Базилік промиваємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Відправляємо його в ємність з помідорами. Часник очищаємо, придавлюємо ножем і також кладемо до решти інгредієнтів. Далі приправляємо черрі розмарином, меленим перцем і сіллю. В кінці додаємо лавровий лист і оливкове масло. Все перемішуємо. Залишаємо черрі маринуватися на 2 години.
Мариновані помідори розкладаємо на деко, попередньо застелений пергаментом. Викладаємо чері разом зі спеціями. Поміщаємо томати в розігріту до 100 градусів духовку на 3,5 години.
В’ялені черрі перекладаємо у відповідні ємності, додаємо трохи оливкової олії і закриваємо кришками. Остуджуємо, потім переміщаємо на зберігання в холодильник.
Смачна і ароматна закуска готова!
Приємного апетиту!
В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з базиліком В'ялені помідори з олією і часником В'ялені помідори на зиму Помідори з базиліком на зиму