Ще один варіант неймовірно смачного домашнього компоту – це поєднання винограду і яблук. Напій виходить красивого рубінового кольору з кисло-солодким терпким смаком.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Виноград чорний – 200 гр.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Готувати блочно-виноградний компот на зиму просто! Фрукти вимити, виноград можна залишити на гілці. Трилітрову банку стерилізуйте. Покладіть яблука і виноград в банку.

Закип’ятіть воду, знадобиться приблизно 2,5 літра. Залийте окріп в банку, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

Потім злийте воду з банки в каструлю, додайте цукор і варіть сироп 2 хвилини.

Повторно залийте банку гарячим сиропом і закатайте кришку. Закатку переверніть верх дном, укутайте в плед і дайте повністю охолонути. Зберігайте компот в прохолодному місці, куди немає доступу сонячного світла.

Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду і яблук Компот з винограду на 1 літрову банку на зиму Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку