Для тих, хто любить рибу, рекомендую скористатися чудовим рецептом незвичайно смачною солоної скумбрії з оцтом. Процес приготування абсолютно не трудомісткий. Я готую відразу подвійну порцію, бо закуска моментально зникає зі столу.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Скумбрія – 4 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Сіль – 4 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 0,5 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як швидко засолити скумбрію з оцтом? У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім додати столовий оцет, мелену паприку, цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком і мелений, гвоздику та лавровий лист. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і кістки. Філе скумбрії промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Підготуйте скляну банку і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії і ріпчастої цибулі.
Згори повністю залийте розсолом, маринадом. Банку закрийте кришкою і поставте на добу в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і викладіть на тарілку.
Рибку подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби