Смачна, соковита червона рибка завжди бажаний гість на святковому столі. Добре для засолювання в домашніх умовах підходить форель. Вона корисна для організму, покращує серцеву діяльність і стан суглобів, знижує рівень холестерину.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель – 1 кг
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Як засолити форель цілком в домашніх умовах? Тушку форелі помийте, очистіть від луски, відріжте голову і видаліть нутрощі.
Подрібніть перець і лавровий лист. Змішайте Сіль, цукор і спеції.
Отриманою сумішшю змастіть рибу з усіх боків.
Оберніть форель в харчову пшонку або помістіть у пластиковий контейнер і закрийте кришкою. Помістіть рибу в холодильник на 1-2 дні.
Солону рибу наріжте часточками і подавайте з лимоном або цибулею.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Суха засолювання форелі Як засолити червону рибу в домашніх умовах