Один з найпростіших способів приготування слабосоленої форелі – соління в розсолі. Риба виходить м’якою, пряної і соковитою. Філе форелі можна викладати на багет, змащений вершковим маслом, або додавати в салати і рулети.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель – 0,7 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити форель в розсолі? Форель помийте, очистіть від луски і обробити.
закип’ятіть Воду, додайте сіль, цукор і мелений перець.
Варіть до тих пір, поки цукор і сіль повністю не розчиниться. Потім остудіть розсіл.
Тушку форелі розріжте на кілька шматків.
Шматки форелі складіть у ємність, залийте охолодженим розсолом і залиште на добу в холодному місці.
Слабосолону сьомгу можна подавати на стіл із зеленню або робити з неї бутерброди.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Як засолити форель в розсолі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах