Слабосолона форель – дуже популярна закуска. Така рибка, нарізана тонкими скибочками, просто тане у роті. За своїм розсудом можна регулювати ступінь засолу і робити форель більш або менш солоної.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Форель – 350 гр.
  • Сіль морська – 2 ст. л.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Як засолити форель зі спеціями? Філе форелі помийте і обсушіть паперовими рушниками.

Сіль змішайте з сушеним кропом.

Просыпьте форму для засолу сіллю, викладіть в неї філе форелі, посипте зверху і з боків сумішшю для засолу.

Додайте лавровий лист і перець горошком.

Форель прикрийте харчовою плівкою і поставте зверху гніт. Поставте цю конструкцію в холодильник на 2 доби.

Через покладений час форель буде готова до вживання. Філе можна використовувати в приготуванні різних закусок.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах