Слабосолона форель – дуже популярна закуска. Така рибка, нарізана тонкими скибочками, просто тане у роті. За своїм розсудом можна регулювати ступінь засолу і робити форель більш або менш солоної.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель – 350 гр.
- Сіль морська – 2 ст. л.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як засолити форель зі спеціями? Філе форелі помийте і обсушіть паперовими рушниками.
Сіль змішайте з сушеним кропом.
Просыпьте форму для засолу сіллю, викладіть в неї філе форелі, посипте зверху і з боків сумішшю для засолу.
Додайте лавровий лист і перець горошком.
Форель прикрийте харчовою плівкою і поставте зверху гніт. Поставте цю конструкцію в холодильник на 2 доби.
Через покладений час форель буде готова до вживання. Філе можна використовувати в приготуванні різних закусок.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах