Молоки горбуші ні в якому разі не варто викидати. Їх можна засолити в розсолі зі спеціями і отримати в результаті смачну закуску. Солоні молоки гарні для бутербродів, з вершковим маслом і цибулею. Також їх можна використовувати в листкові салати. У цьому рецепті ми розповімо, як просто і швидко засолити цей продукт в домашніх умовах
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоки горбуші – 400 – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 3 – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 – 5 шт.
- Гвоздика – 5 – 6 бутонів
Процес приготування:
Як засолити молоки горбуші в домашніх умовах? Молоки горбуші очищаємо від прилеглих плівок і судин. Ретельно промиваємо кожну одиницю в прохолодній воді.
Викладаємо підготовлені молоки на плоску тарілку для стікання зайвої вологи і переходимо до приготування маринаду.
Готуємо прянощі: відкладаємо потрібну кількість лаврового листя, горошків чорного і запашного перцю, гвоздики.
В сотейник поміщаємо вказану кількість води і доводимо її до кипіння.
Додаємо велику сіль, цукровий пісок, підготовлені прянощі.
Варимо все разом дві-три хвилини, після чого знімаємо з плити і даємо повністю охолонути. Після охолодження проціджують.
Підготовлені чисті молоки укладаємо в чисту банку і заливаємо розсолом, маринадом.
Закриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник. Для повноцінного просолювання знадобляться два-три дні.
Після просолювання молочко можна вживати в їжу. Найпростіший спосіб – бутерброди. Чорний хліб змащуємо маслом і викладаємо на нього молоки – цілком або в нарізаному вигляді. Прикрашаємо ріпчастою цибулею за бажанням.
Смачного!