Холодець на основі курки вважається більш ніжним і легким, якщо порівнювати його з варіантами на свинини або яловичини. Можна приготувати його і без желатину, курячий холодець чудово застигне і сам. Для цього важливо використовувати саме дорослу курку чи півня. У разі, якщо в хід все ж йде тушка курчати, необхідно додатково додати курячих лапок або крил, щоб підвищити вміст желюючий речовини, якими багаті пташині кінцівки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 2,3 кг
  • Вода – 2,5 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Часник – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як зварити холодець з курки без желатину? Курку добре промиваємо, зрізаємо надлишок шкіри, якщо він присутні. Розрізаємо тушку на частини і вкладаємо їх в об’ємну каструлю. Вливаємо вказану кількість води і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо утворилася пінку і знижуємо температуру плити до мінімальної. Варимо курку при повільному кипінні протягом двох з половиною годин.

Моркву очищаємо від шкірки, ріпчаста цибуля промиваємо, лушпиння знімаємо. Закладаємо в каструлю до курки ріпчасту цибулю та моркву. Солимо за смаком і продовжуємо варіння ще сорок хвилин

Потім додаємо лавровий лист і горошини перцю, варимо ще десять хвилин і знімаємо з плити.

Коли з варінням буде покінчено, даємо вмісту каструлі охолонути до комфортної температури, після чого виймаємо з бульйону овочі, спеції і м’ясо.

Курку розбираємо на волокна, паралельно видаляючи всі кістки та хрящі. Варену моркву нарізаємо кружальцями.

Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

В ємності для холодцю розкладаємо підготовлене м’ясо курки, посипаємо його подрібненим часником і кладемо за кружечки моркви. Бульйон проціджуємо і заливаємо їм ємності з покладеним м’ясом. Заливаємо так, щоб рідина злегка покрила курку. Ставимо холодець в холодильник і даємо йому добре застигнути – на це буде потрібно шість-вісім годин.

Готовий холодець для подачі перевертаємо на плоске блюдо або порційні тарілки, прикрашаємо свіжою зеленню і супроводжуємо хлібом і гірчицею.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі Холодець з курки без желатину Холодець з курки в каструлі