Рецепт з розряду тих, які розраховані на швидке приготування і приємний результат. Інгредієнти для такого пирога більш ніж доступні, сам процес готування – зовсім не клопіткий. Випічка виходить дуже рум’яної, ароматною і м’якою. М’якуш має великопористі текстуру. Пиріг смачний як в теплом, так і в холодному вигляді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 180 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Капусту тонко шаткуємо або ножем або терткою, або комбайном. Важливо, щоб шматочки були тонкими, маленькими і ніжними.

Після нарізки капусту добре мнемо руками, щоб пом’якшити її і прибрати зайвий обсяг.

Форму для випікання можна використовувати абсолютно будь-яку, але особливо ефектно виглядає готовий пиріг в скляному або керамічному посуді, в якій можна і подавати на стіл, і розрізати на порції. Змащуємо дно і боки форми невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика.

Підготовлену капусту викладаємо у змащену форму і рівномірно розподіляємо по всій площі посуду. Не утрамбовуємо масу, між шматочками повинен бути повітря, щоб потім туди потрапило тісто.

Готуємо рідке тісто. Для цього в мисці змішуємо яйця, молоко, майонез, розтоплене до рідкого стану вершкове масло, сіль та цукровий пісок.

Активно розмішуємо віночком або міксером, поки не вийде однорідна рідка суміш.

Потім додаємо розпушувач і просіяне борошно. Ще раз ретельно перемішуємо – виходить однорідне тісто, негусте, по консистенції нагадує тісто для оладок.

Приготоване тісто виливаємо у форму до капусти. Намагаємося рівномірно розподілити його по всій начинці, допомагаючи собі ложкою. При необхідності розмазуємо тісто по поверхні, щоб повністю покрити всю капусту.

Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Ставимо пиріг на середній рівень. Запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Тісто збільшиться в об’ємі і добре зарум’яниться. Щоб перевірити готовність пирога, можна проколоти його зубочисткою: на виході на ній не повинно бути сирого тіста.

Дістаємо пиріг з духовки, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу прямо у формі.

Розрізаємо на порції. Дуже смачний пиріг в теплому вигляді, але і в остиглому він також хороший.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на майонезі Пиріг з капустою Пироги Тісто для заливного пирога