Цветаевский пиріг в оригінальній версії включає в себе яблучну начинку. Але ж ніхто не забороняє експериментувати і пробувати нові поєднання? Замість яблук використовуємо малину, заливку приготуємо традиційну на основі сметани, тісто для базового коржа замісимо пісочне, розсипчасте.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для заливки: –
  • Сметана – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Малина – 250 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

До приготування заливного цветаевскго пирога з малиною вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника – воно повинно стати м’яким. Розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском до однорідної маси.

Додаємо до отриманої масляної маси сметану, перемішуємо.

Просіваємо борошно і додаємо її разом з розпушувачем в отриману масу, швидко замішуємо пластичне оформлене тісто.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити дно промасленим пергаментом. Отримане тісто розподіляємо руками у формі по дну і робимо бортики по периметру.

Для приготування сметанною заливки в миску кладемо сметану, яйця, цукор і борошно. Гарненько перемішуємо вінчиком до повної однорідності.

Малину перебираємо, промиваємо в проточній воді і добре обсушуємо на рушник від залишкової вологи. Підготовлені ягоди викладаємо на тісто у формі.

Заливаємо сметанною сумішшю. Нахиляємо форму у різні боки, щоб заливка рівномірно розподілилася.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом орієнтовно тридцяти п’яти – п’ятдесяти хвилин. Начинка до кінця випічки повинна схопитися і перестати бути текучою. Пиріг дістаємо з духовки і даємо йому до кінця охолонути.

Після остигання випічку звільняємо від форми і розрізаємо на порції для подачі.

Приємного апетиту!

Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані