Улюблений багатьма делікатес – слабосолона форель. Її можна приготувати багатьма способами. За допомогою простого набору інгредієнтів можна приготувати смачну слабкосолений форель в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Філе форелі – 600 гр.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Коньяк або Горілка – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити форель з сіллю і цукром? У мисці змішайте сіль і цукор. Половину суміші всипте в форму, де буде солитись риба.
Філе форелі обваляйте з усіх сторін в суміші солі і цукру, приділіть увагу боків. Рибу покладіть шкірою вниз.
що Залишилася сіллю і цукром посипте зверху філе.
філе Збризніть міцним спиртним напоєм. Ємність накрийте харчової плівкою і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
Потім поставте рибу в холодильник на 1 день. На наступний день промокніть форель паперовими рушниками і наріжте тонкими скибочками. Подавайте рибу в якості закуски з зеленню або лимоном.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах