Сливи володіють не тільки неймовірним смаком, ароматом і текстурою, але і містять у собі безліч корисних речовин. Тому заготівля на зиму злив у вигляді желе – це не тільки дуже смачне ласощі до чаю, але і внесок в здоров’ї членів сім’ї! Рецепт приготування желе зі слив нескладний у виконанні, а отриманий результат буде радувати вас і близьких!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Слива синя – 1 кг
- Пектин – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонний сік – 100 мл
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Готувати желе із слив на зиму просто! Сливи необхідно ретельно вимити, потім розрізати на четвертинки, прибираючи при цьому кісточки.
Викладаємо сливи в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після це проварюємо ще протягом 15 хвилин, не забуваючи помішувати.
Далі всипаємо пектин, цукровий пісок і додаємо лимонний сік. Все перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 15-20 хвилин і вимикаємо газ. Щільну пінку, образовывающуюся в процесі варіння, необхідно знімати. Готовність желе можна перевірити з допомогою сухою і прохолодною ложки: наведіть на неї краплю желе, якщо через певний час вона не буде розтікатися, желе повністю готове.
Желе в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, повністю остуджуємо і поміщаємо на зберігання в прохолодне місце. Смачне і ароматне желе зі слив готово! Такий десерт зробить зимовий вечір більш теплим і приємним!
Приємного чаювання!
Варення з слив Варення зі слив з лимонною кислотою Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Желе на зиму Сливи на зиму