Ягоди засипають цукром і залишають на 5 хвилин. Потім все ставиться на вогонь, доводять до кипіння і вариться 8 хвилин. Смородина протирають через сито, отримана маса розкладається по банкам і желе закочується.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини з гілочками на зиму легко! Для початку перекладаємо ягоди червоної смородини разом з гілочками на друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім даємо їм трохи постояти, поки не стече вся зайва рідина.

Перекладаємо смородину в підходящу каструлю і засипаємо її цукровим піском.

Добре все перемішуємо і залишаємо, таким чином, на 5 хвилин, щоб ягоди пустили невелику кількість соку.

Далі ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 8 хвилин, постійно активно помішуючи ягоди з цукром за допомогою великої ложки.

Через деякий час відразу ж перекладаємо вміст каструлі на сито або друшляк і все добре протираємо.

Ретельно вимиваємо під гарячою водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом банки, в яких буде зберігатися наше желе. Розкладаємо по ним перетерту смородину і даємо постояти протягом кількох годин до повного охолодження без кришок. За цей час ягідна маса повинна загуснути.

Тепер щільно закриваємо банки і відправляємо все на зберігання в холодильник. Дістаємо смородинове желе взимку і використовуємо його в якості начинки для випічки або подаємо до столу з гарячим чаєм і свіжим білим хлібом. Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе на зиму